Skip to content

Energieneutraal

Herkenningspunten:

  • U bewoont een oudere woning (ouder jaren ‘80) en weet dat de kwaliteit van isolatie en installaties niet van deze tijd zijn en dat u daar de (energie)rekening voor betaald!
  • U ervaart het huidige comfort in uw woning in vergelijking met andere woningen als onvoldoende en wilt graag een plan opstellen om de woning te verbeteren!
  • U wilt graag uw woning duurzamer maken, maar dan graag in stappen zodat je uiteindelijk bij een energiezuinige woning komt!

Wenst u een energieneutrale woning in de toekomst of een zogenaamde Nul op de Meter woning – wat betekent dat de verbruikte energie in de woning gelijk is aan de eigen opwekking van energie – dan zijn er voor u zeer aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Landelijk is er veel beweging in de Subsidies. Op dit moment is er SEEH-subsidie (Subsidie energiebesparing eigen huis) voor isolerende maatregelen en de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie), voor o.a. de warmtepomp of zonnecollectoren. Dit kan u ca. 20% subsidie geven op de investering. Ook regionaal/gemeentelijk kunnen er subsidies zijn. Dit zoeken we voor u uit.

Het Energieneutraal maken van een woning is vaak een ingewikkeld proces. Er is een opname en advies nodig, vervolgens worden er offertes opgevraagd en beoordeeld en tenslotte vindt uitvoering plaats van de maatregelen. Als allerlaatste is monitoren van de prestaties gedurende 1 jaar vereist om de werkelijke prestaties te beoordelen.

Energieregisseurs kan u hierbij volledig ondersteunen. We beginnen het proces met het advies en gaan over naar de regisseursrol als u dat wenst en prettig vindt. Kijk nog even in het adviesschema.

In een eerste intakegesprek verkennen we de mogelijkheden voor het starten van het project.

Voor het uitgebreide advies rekenen wij € 423,50 (incl. btw). Deze kosten zijn na afloop (deels) te crediteren met subsidie. Tevens zijn regionale uitvoerende bedrijven graag bereid om deze advieskosten voor u te dekken.

Maak een afspraak met uw energieregisseur door ons te bellen 085 3037213 of een mail te sturen.

 


Carolien en Marcel

Carolien en Marcel wonen nu een half jaar op hun nieuwe plek in IJsselsteijn, in een woning uit het jaar 1926 met volop mogelijkheden om er iets leuks, eigens van te maken. Carolien en Marcel wonen er met hun twee dochters. De energiekosten waren heel hoog in dit nieuwe huis en waren daarom extra gemotiveerd om veranderingen aan te brengen die ook energie zouden besparen. Carolien had gehoord dat de gemeente een interessante voucherregeling had voor energieadvies.

Het Energieadvies van energieregisseurs maakte duidelijk dat het huidige energielabel slechts E was. En dat met het treffen van maatregelen zoals vloer-, gevelisolatie en glasvervanging gecombineerd met aanpassing van de woninginstallaties vloerverwarming en een warmtepomp een A+ energielabel te behalen is. Met voldoende zonnepanelen zou de woning energieneutraal kunnen worden.Voor het comfort is het verder belangrijk om aandacht te geven aan een betere ventilatie. Er is een plan opgesteld voor dit jaar 2018 en volgend jaar, waarbij dit jaar in het teken staat van de isolatiemaatregelen.

Het adviesverslag van de adviseur kan ook worden gebruikt om bij de lokale bedrijven goede offertes op te vragen. Tevens staan de subsidiemogelijkheden hierbij goed aangegeven. Tevens gaan ze nog in gesprek met de financieel adviseur die Energieregisseurs ook heeft voorgesteld.

We waren blij met het advies. Sommige dingen wisten we natuurlijk al. Maar nu staat alles goed op een rij, al onze vragen zijn beantwoord en nu dus aan de slag.

 


 Henk

We hebben in korte tijd met enkele maatregelen (zuinige ketels, HR++ glas en verlichting) ca. 20-30% energie bespaard en we zijn er nog lang niet. We willen graag energieneutraal worden. Ook daarbij gaat Energieregisseurs ons ondersteunen.
Kenmerkend in de werkwijze van energieregisseurs is de goede klantgerichtheid. Ze komen echt niet aanzetten met dure onpraktische adviezen of installaties. Ze luisteren goed en kijken goed, en komen dan met praktische voorstellen. Je ziet hoe eenvoudig het is om stap voor stap de maatregelen te nemen en geld te besparen. Doordat tevens het gesprek met onze verhuurder is aangegaan kijken we wie het beste de investering kan doen. Want ook voor hem is het interessant. Energieregisseurs is een graag geziene gast bij ons in Helmond.

 

 

 


 Jorik

Benieuwd naar wat de slimste energiebesparende maatregelen voor mijn woning zijn heb ik contact gezocht met de Energieregisseurs. Binnen een mum van tijd had ik een deskundig en overzichtelijk advies in handen. Met het idee om energieneutraal te worden heb ik nu de eerste maatregelen laten uitvoeren. Nu sparen tot ik de volgende stap kan zetten. En die stap is al door energieregisseurs voorbereid. Echt professioneel.