Met warmtebeelden krijg je net dat zetje in je motivatie

Afgelopen maanden stimuleerde Energiecoöperatie Energyport Peelland woningeigenaren om met de infrarood-camera en warmtebeeld naar je woning te kijken. De Energieregisseurs voerde voor deze warmtescans uit.
De woningeigenaren moesten van te voren aangeven welke vragen en comfortklachten ze hadden. Daar werden dan vervolgens warmtebeelden van gemaakt en gecombineerd met inspectie van de woning zelf.
Met warmtebeelden zie je eigenlijk wat je al wist zegt Johan. Hij wist namelijk dat het glas in de woonkamer nog normaal dubbelglas is en geen HR++ en boven zelfs nog enkelglas. Dat werd meteen duidelijk met de warmtebeelden. Johan had wel zijn gevel laten isoleren in 2019, maar het glas is in 2020 aan de beurt. Het enkele glas was tot 5⁰C kouder dan de kamerwanden. Dat ervaar je als kou in de ruimte.

warmtebeeldBij Cees werd gecontroleerd of de isolatie nog goed in de spouw zit. Hier zag je mooi met de warmtebeelden dat er donkere (koude) plekken aanwezig waren. Cees gaat zijn glas en kozijnen vervangen en tevens het dak beter isoleren. Hij maakt met deze 2 maatregelen gebruik van de landelijke SEEH-subsidie.

Daarnaast zie je met warmtebeelden ook dat de warm water leidingen in de kruipruimte onnodig warmte, dat de voordeur toch veel kou binnenlaat of je je ziet dat de radiatoren slechts gedeeltelijk warm worden.

Wil je ook met een warmtebeeld meer inzicht krijgen waar je het comfort kunt verbeteren en energie kunt besparen?

Neem vrijblijvend contact op: