Integraal energieadvies oude boerderijen Kronenberg

Integraal energieadvies: in het gezellige gemeenschapshuis de Torrekoel te Kronenberg waren de eigenaren van 25 oudste boerderijen uitgenodigd voor een presentatie door architecte Juliette Weijs en Mat Schatorje.

De wijk Kronenberg wil als eerste Horster wijk energieneutraal in 2030 zijn. De werkgroep KronenbergEnergie kan al terugblikken op diverse goede voorlichtingsprojecten en ook diverse isolatiemaatregelen aan woningen. Nu wil men juist bij de wat lastigere woningen steun bieden bij het verduurzamen.

integraal energieadvies

Een belangrijke conclusie van de avond was, dat het goed is om de verduurzaming van deze woningen breder aan te vliegen. Naast het belang van energiebesparing werd ook door iedereen aangegeven dat comfortverbetering, levensloopbestendigheid een grote rol speelt. Daarnaast liggen er ook kansen om de grote boerderijen te splitsen in meer kavels. De gemeente werkt hier sinds kort graag aan mee en dit biedt de eigenaar meer mogelijkheden om de verduurzaming beter aan te pakken.

Enkele voorbeelden maakten duidelijk dat naast energiebesparing, ook de waarde van de woning toeneemt door de energielabelverbetering. De lastige investeringshobbel wordt momenteel door subsidies en duurzaamheidsleningen geslecht voor veel mensen.

We hopen snel te starten met het eerste pilot-project.

Integraal energieadvies ook voor uw oude boerderij!

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem vrijblijvend contact op: