Skip to content

Advies

De koplopers aanpak richt zich op woningeigenaren die gemotiveerd zijn om de woning energiezuinig te maken en zich ook graag als ambassadeur opstellen naar dorpsgenoten. (Bijna) Gasloos is meestal de doelstelling. Hiervoor wordt in samenwerking met de gemeente of de energiecoöperatie een voorlichtingsavond georganiseerd. 

Vervolgens bewandelen de koplopers individueel een maatwerkadvies-traject met een persoonlijke energieadviseur. Het resultaat is een woningplan hoe de woning gasloos kan worden, met hierin aandacht voor isolatiemaatregelen, ventilatievoorzieningen en toepassing van de warmtepomp met zonnepanelen. Het stappenplan is zoveel als mogelijk gestructureerd naar de natuurlijke momenten van onderhoud en persoonlijke mogelijkheden en wensen. Er is nu inzicht ontstaan in de benodigde investeringen, de economische haalbaarheid en de comfortverbetering in de woning.

In gezamenlijke bijeenkomsten worden vervolgens de woningplannen met elkaar uitgewisseld en worden vervolgafspraken gemaakt hoe te komen tot offerte en uitvoering van de (collectieve) maatregelen.

Bij de werving van koplopers en bij het komen tot definitieve woonplannen kan Energieregisseurs diverse meettechnieken inzetten zoals warmtebeelden (voor warmtelekken), blowerdoor-meting (voor luchtdichtheidsmeting woning), endoscopie meting (voor controle vervuiling gevels) en diverse monitoringsapparatuur voor energieverbruik en binnenmilieumetingen (comfort).

Energieregisseurs speelt vervolgens een ondersteunende rol in de keuze van uitvoerende bedrijven. Tevens monitoren we de projecten zodat we na realisatie ook kunnen vaststellen wat de prestaties zijn.

 De energieregisseurs gaan graag met jou in gesprek! Neem vrijblijvend contact met ons op.